WORDS FROM CLIENTS

Systembolaget

Systembolaget AB är ett statligt bolag har monopol i Sverige på detaljhandel av alkoholhaltiga drycker. Systembolaget driver en kedja med drygt 440 butiker och cirka 5 800 anställda.

Erik har på ett självständigt och drivande sätt bidragit stort i Systembolagets arbete med dataskydd med anledning av EU-domstolens dom i Schrems II-målet. Erik är lösningsorienterad, strukturerad och duktig på att bygga relationer.”

/ Anna-Karin Strömqvist, etiskt och complianceansvarig och Anna Domander, chefsjurist


Mycronic

Mycronic är ett börsnoterat (NASDAQ large cap) svenskt high-tech-företag med 1400 anställda, verksamt i över 50 länder och tillverkar bl.a. laserritare för tillverkning av bildskärmar.

”Erik är snabb, stringent och ligger steget före. Han är även väldigt trevlig, lyhörd och hjälpsam. Erik var alltid tillgänglig och levererade under sitt uppdrag för mig på Mycronic och han rekommenderas mycket varmt som interim jurist på del- eller heltid, oavsett vilket bransch det gäller och oavsett om det rör sig om ett noterat eller onoterat stort eller litet bolag.

/ Christina Källenfors, Chefsjurist Mycronic 2019-2020


Tre (Hi3G Access AB)

Tre är en av våra största och bästa operatörer inom mobil kommunikation. Med en omsättning i Sverige på 8 miljarder är bolaget en den del av Hutchison, en av världens största koncerner. Tre var först med 5G i Sverige.

”Erik har under sin tid på Tre varit en mycket uppskattad kollega. Utöver arbete med dataskydd har Erik framförallt supporterat verksamheten med kommersiella avtal inom IT- och Telekombranschen. Han levererar och arbetar mycket effektivt. Vi kan varmt rekommendera honom som kollega och jurist.”

Magnus Forslund, Head of Legal och Anna Bülow Zetterberg, Chefsjurist


Erik har med outsinlig energi och effektivitet upprätthållit och utvecklat dataskyddsfunktionen på Tre. Erik är kunnig, trevlig, omtyckt och får saker gjorda snabbt och med mycket hög kvalitet. Jag är glad och tacksam över att få haft Erik som min ersättare.

Nicole Norrestad, Dataskyddsombud Tre


Apoteket

Apoteket AB är Sveriges största apotekskedja med en omsättning 2017 på 20 miljarder och ca 400 apotek över hela Sverige.

”Erik stärkte upp Apotekets juristavdelning under nio månader 2017/2018 under en av våra bolagsjuristers föräldraledighet. Bred juridisk kompetens i förening med god förmåga att enkelt sätta sig in i verksamhetens behov innebär att Erik också får saker gjorda. Erik har varit en mycket uppskattad kollega och resurs både på juristavdelningen och på Apotekets övriga centrala funktioner. Jag rekommenderar er varmt att anlita Erik för kortare eller längre interimsuppdrag, heltid eller deltid.”

/ Anna Rogmark, Chefsjurist Apoteket AB


PostNord

PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden.

”Erik är en skicklig jurist som är oerhört effektiv och får saker gjorda. Detta sker emellertid inte på bekostnad av social kompetens och inlyssnande utan Erik har blivit mycket populär hos alla yrkeskategorier under de 11 månader han varit hos oss. Jag kan starkt rekommendera att ni anlitar Erik för in-house arbete.”

/ Jessica Karlberg Lagrelius, Chefsjurist PostNord Sverige


Lantmännen

Lantmännen är norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel, har 10 000 anställda och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis.

”Erik har en särskild förmåga att hitta effektiva lösningar på juridiska problem, samtidigt som han gärna stöttar och uppmuntrar övriga medarbetare att pröva nya arbetssätt.”

/ Tove Cederborg, Chefsjurist Lantmännen


MilSec Sverige

Mil Sec är ett svenskt säkerhetsföretag för bl.a. tryckvågsskydd, säkerhetsväggar och kompletta säkra rum verksamt i över 30 år och som nu förvärvats av Sensec Holding.

“Vi har fått hjälp av Erik i några ärenden vi haft och nu senast hjälpte Erik oss med avtal i samband med att vårt företag förvärvades.

Vi har förlitat oss helt på Eriks kunskaper och kompetens. Erik är väldigt effektiv och noggrann, det har även varit viktigt för Erik att vi har förstått alla delar i ett komplicerat avtal och vi har känt oss väldigt trygga genom hela processen.”

/ Magnus Ahde, CEO MilSec